Alsidig freelancejournalist i Aalborg og Nordjylland

freelancejournalist[ˈfɹiːˌlɑːns’ɕoɐ̯naˈlisd]

Skal I dække en historie i Aalborg eller Nordjylland – og er der lidt for langt fra jeres redaktion? Så står jeg klar som freelancejournalist i det nordjyske til at rykke ud på jeres vegne.

Mit navn er Kasper Ørkild. Jeg er uddannet journalist og skriver på jævnlig basis for en lang række etablerede medier.

Jeg kan dække historier for tv-stationer, webmedier og aviser. I enkelte tilfælde kan du også lokke mig til at VJ’e en smule. Jeg kan altså det meste udover radio og ualmindeligt kreative reportager på skrift. Min spidskompetence ligger i den hurtige nyhedsjournalistik gennem skarpe interviews.

Det er især på områder som erhvervsjournalistik, iværksætteri, kommunalpolitikgolf og fodbold, at jeg føler mig allerbedst hjemme. Men jeg er altid frisk på at afdække nye emner med en nordjysk vinkel.

En stor del af mine freelanceopgaver er dækning af nordjyske sportshold og idrætsfolk – primært superligaklubben AaB samt lokale golfspillere. Derudover har jeg udarbejdet mange portrætter af eller historier om nordjyske virksomheder.

Dermed har jeg fingeren på pulsen i regionen og kan hurtigt sætte mig ind i den historie, I har i tankerne.

Det er gennem de seneste år blevet til artikler og tv-indslag for Ritzau, NORDJYSKE, bold.dk, fagbladet Journalisten, 24NORDJYSKE, KOMU News, Golf.dk, Great Golf Magazine, Dansk Golf og mange flere.

Det er altså alt fra webmedier til magasiner, aviser og tv-stationer, som har bragt journalistik med mit navn på. Det betyder også, at jeg hurtigt kan sætte mig ind i forskellige arbejdsgange, når mine kompetencer skal bruges som forlængelsen af jeres redaktion.

Min baggrund kommer fra medieverden, hvor jeg var journalistpraktikant på NORDJYSKE Medier i forbindelse med min uddannelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. På studiet hev jeg et halvt år ud af tilværelsen i bunkeren for at studere på University of Missouri.

Gennem min tid i USA udgav jeg en del journalistik på engelsk og havde en rolle på den lokale tv-station i NBC-netværket. Tiden på ‘Mizzou’ brugte jeg især til at dygtiggøre mig inden for tv- og dokumentargenrene.

Jeg er medlem af Dansk Journalistforbund samt Aalborg Journalistforening og er altså en aktiv del af det nordjyske netværk af journalister og mediefolk.

På udstyrsfronten slæber jeg rundt på mit Canon EOS 80D, en Zoom H4n Pro, lidt objektiver og diverse mikrofoner.

Kan jeg hjælpe jer med at hive historier ud af de lavmælte nordjyder, jeg er vokset op iblandt? Så send mig en mail, eller fang mig på LinkedIn. Find flere kontaktinformationer her på siden.